دانلود مقالات و پایان نامه ها با موضوع بررسی عوامل مؤثر بر توسعه باغات پسته در تعاونی های ... |
d= میزان دقت یا اعتماد که معمولاً به جهت محاسبه بیشترین حجم نمونه ۵/۰ انتخاب می شود در این مطالعه میزان دقت اطمینان ۰٫۰۵ در نظر گرفته شده است .
با توجه به فرمول بالا میزان حجم نمونه ۳۶۹ محاسبه گردید و براین اساس تعداد ۳۶۹ عدد پرسشنامه در بین جامعه آماری بر اساس روش کاملاً تصادفی توزیع خواهد گردید که در نهایت تعداد ۳۶۴ مورد پرسشنامه فاقد ایراد و تکمیل شده، جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت .
۳-۵ ابزار تحقیق
ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه می باشد که با بهره گرفتن از مصاحبه های حضوری با جامعه آماری تحقیق تکمیل خواهد گردید . علاوه بر پرسشنامه مصاحبه های عمیق و اکتشافی با صاحب نظران و متخصصان حوزه توسعه باغبانی و همچنین تعاونی های کشاورزی به عمل خواهد آمد . مراجعه به مراکز اسناد و کتابخانه های مربوط به موضوع تحقیق و همچنین جستجوی کامپیوتری از سایت های داخلی و خارجی از دیگر روش های مورد استفاده برای جمع آوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز تحقیق می باشد . ابزار اصلی گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه می باشد و شامل سر فصلهایی با عناوین: عوامل اقتصادی-عوامل فنی -عوامل اجتماعی –ویژگیهای اقتصادی- اجتماعی و زمینه ای در پذیرش و توسعه می باشد. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها از جامعه مورد مطالعه در این تحقیق پرسشنامه است. که شامل محورهای زیر می باشد:
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای زمینه ای ( ۱۴ سؤال)
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای فنی ( ۲۰ سؤال)
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای آموزشی-ترویجی ( ۲۰سؤال)
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای نگرشی (۱۴ سؤال)
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای اطلاعات فنی (۸ سؤال)
-
- سایر سؤال ها (۴ سؤال)
۳-۶ روایی و پایایی ابزار اندازه گیری
روایی ابزار اندازه گیری بدین منظور محاسبه گردید تا قابلیت آن در اندازه گیری آنچه که باید اندازه گیری کند مشخص گردد. سؤالی که در اینجا مطرح می شود این است که ابزار سنجش تا چه حد می تواند همان چیزی را که اندازه گیری آن موردنظر محقق است اندازه گیری کند. لذا در جهت بررسی و ارزیابی روایی ابزار این پژوهش، پرسشنامه در اختیار چند تن از اساتید و کارشناسان در زمینه موضوع پژوهش حاضر قرار گرفت و با نظرات ایشان اصلاحات مقتضی صورت گرفت. بدین ترتیب پرسشنامه مذکور با روایی مطلوبی تنظیم گردید .پایایی ابزار تعیین کننده قابلیت اعتماد آن در طول زمان است. بدین منظور در پژوهش حاضر ابتدا یک آزمون مقدماتی برای سنجش پایایی در بین ۳۰ نفر از افراد جامعه آماری انجام گرفت. سپس از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ پایایی مورد ارزیابی قرار گرفت که ضریب پایایی پرسشنامه(آلفای کرنباخ کل) ۹۴٫۵% بدست آمده است. لذا با توجه به روایی و پایایی ابزار گردآوری اطلاعات می توان نسبت به صحت و دقت یافته های پژوهش اطمینان داشت.
نتیجه پایایی پرسشنامه به شرح زیر است :
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای فنی با الفای کرونباخ ۹۳% درصد
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای آموزشی-ترویجی با الفای کرونباخ ۹۴% درصد
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای نگرشی با الفای کرونباخ ۹۸% درصد
-
- سؤال های مربوط به متغیرهای اطلاعات فنی با الفای کرونباخ ۹۳% درصد
۳-۷ روش های تجزیه و تحلیل اطلاعات
برای تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده در این تحقیق از دو روش آمار توصیفی و تحلیلی استفاده خواهد گردید. در قسمت آمار توصیفی از شاخص های آماری نظیر میانگین، میانه، مد، درصد، فراوانی، انحراف معیار و واریانس استفاده خواهد گردید. در قسمت آمار تحلیلی از ضرایب همبستگی اسپیرمن، پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده خواهد شد. در ضمن برای اولویت بندی متغیرهای مورد مطالعه از شاخص آماری ضریب تغییرات (C.V) استفاده خواهد شد. داده های تحقیق با بهره گرفتن از نرم افزار۱۸ spss version تجزیه و تحلیل می گردد
فصل چهارم
نتایج تحقیق
۴-مقدمه
این فصل از گزارش تحقیق، به نتایج تحقیق اختصاص دارد. که در دو قسمت توصیفی و تحلیلی ارائه میگردد. قسمت توصیفی با بهره گرفتن از شاخصهای گرایش به مرکز نظیر میانگین، میانه، درصد، فراوانی درصد تجمعی، واریانس، انحراف معیار و …. ارائه میگردد و قسمت تحلیلی با بهره گرفتن از ضریب همبستگی اسپیرمن، تحلیل عاملی ارائه می گردد.
۴-۱سن
طبق نتایج بدست آمده در جدول (۴-۱) مشاهده می شود بیشترین فراوانی مربوط به گروه سنی ۴۰-۳۶ سال با فراوانی ۱۳۵ نفر (۱/۳۷ درصد) و کمترین فراوانی مربوط به گروه سنی ۷۰-۶۶ سال با فراوانی ۱ نفر (۳/۰ درصد) می باشد. گروه سنی ۳۵-۳۱ سال دارای فراوانی ۱۳ نفر (۶/۳ درصد) و گروه سنی ۵۰-۴۶ دارای فراوانی ۳۵ نفر (۶/۹ درصد) می باشند. گروه سنی ۲۵-۲۱ و ۳۰-۲۶ نیز هر کدام به ترتیب دارای فراوانی ۴ نفر (۱/۱ درصد) و ۲۳ نفر (۳/۶ درصد) می باشند. گروه سنی ۴۵-۴۱ دارای فراوانی ۲۵ نفر (۹/۶ درصد) می باشد. اطلاعات مربوط به سایر گروه های سنی در جدول زیر آمده است.
جدول (۴-۱) . توزیع فراوانی سن افراد مورد مطالعه
سن | فراوانی | درصد | درصد تجمعی |
۲۵-۲۱ | ۴ | ۱/۱ | ۱/۱ |
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 05:49:00 ب.ظ ]
|