در این فصل داده های جمع آوری شده برای تاثید یا رد فرضیه های تحقیق مورد استفاده قرار میگیرند. جهت تحلیل یافتهها ابتدا داده های پژوهش (که در عملیات میدانی از طریق پرسشنامه جمع آوری شده بودند)، استخراج شده اند. سپس کلیه داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در بخش آمار استنباطی به ترتیب از آزمونهای ضریب همبستگی اسپیرمن جهت تعیین رابطه همبستگی بین متغییرها پژوهش و آزمون فریدمن جهت بررسی تفاوت معنی دار بین ابعاد مختلف پایداری کشاورزی و آزمون کروسکال والیس جهت بررسی تفاوت متغییر پایداری کشاورزی در سطوح مختلف ناحیهای استفاده گردیده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۴-۱-۱- محاسبه حجم نمونه
محاسبه حجم نمونه با بهره گرفتن از فرمول کوکران:

۴-۲- فرض های پژوهشی مربوط به پرسشنامه :
فرض صفر: قابلیت اعتماد (پایایی) پرسشنامه تحقیق در حد قابل قبول نیست.
فرض یک: قابلیت اعتماد (پایایی) پرسشنامه تحقیق در حد قابل قبول است.
فرض های آماری:
۷/۰H0 : Alpha <
H1 : Alpha ≥۷/۰
معمول ترین آزمون پایایی ضریب آلفای کرونباخ می باشد که در این تحقیق نیز به کار گرفته شده است. بدین ترتیب که ۳۰ پرسشنامه به صورت پیش آزمون بین اعضای نمونه توزیع و بین داده های جمع آوری شده طی فرایند پیش آزمون ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده است. ضریب قابلیت اعتماد آلفای کرنباخ بین صفر ویک قرار می گیرد که صفر عدم پایایی و مثبت ۱ پایایی کامل را نشان می دهد. در این تحقیق با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS میزان پایایی پرسشنامه اندازه گیری و مقدار بدست آمده بیانگر آن است که پرسشنامه از پایایی نسبتاً بالائی برخوردار می باشد.
جدول (۴-۱)؛ جدول ضریب آلفای کرونباخ برای پایایی پرسشنامه

 

تعداد ضریب آلفای کرونباخ
۳۰ ۸۴۴/۰

منبع : یافته های تحقیق
فرض صفر پذیرفته می شود، زیرا ۷/۰ Alpha ≥ شده است، یعنی اینکه قابلیت اعتماد پرسشنامه در حد قابل قبول است.
۴-۳- بخش اول: آمار توصیفی
۴-۳-۱- آمار توصیفی سوالات پرسشنامه :
توصیف متغیرهای دموگرافیک: در این مطالعه که به منظور بررسی توسعه روستایی با تاکید بر پایداری کشاورزی طراحی گردیده است، اطلاعات مربوط به متغیرهای زیر جمع آوری شده است:
جنسیت
با توجه به نتایج جدول، از ۳۳۱نفر شرکت کننده در مطالعه، ۲۲۴ نفر(۷/۶۷ درصد) مرد، ۱۰۷ نفر(۳/۲۳ درصد) را زنان تشکیل می دهند.
جدول(۴-۲)؛ توزیع شرکت کنندگان در مطالعه بر حسب جنسیت

 

متغیر سطوح متغیر فراوانی درصد
جنسیت مرد ۲۲۴ ۷/۶۷
زن ۱۰۷
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...