راهنمای نگارش مقاله در رابطه با کلی پایان نامه- فایل ۲ |
شمای ۱-۱۶- تراکم نین هیدرین با دی آمین
و – واکنش بین ۱،۴- دی برمو ۲،۳- دی کتون با ۱،۲- دی آمین ]۷۳[. شمای (۱-۱۷)
شمای ۱-۱۷- تراکم ۱و۲ دی آمین با دی برومو کتون
ز- واکنش ۱،۲- بنزن دی آمین و اکسالیل کلراید، ۲،۳- (۱H و ۴H) کوئینوکسالین دی اون را ایجاد می کند]۷۴[. شمای (۱-۱۸)
شمای ۱-۱۸- تراکم اکسالیل کلراید با دی آمین
۱-۶-بنزوتیازول ها
۱-۶-۱- کاربرد و خواص بیولوژکی بنزوتیازول
بنزوتیازول ها و مشتقات آن اهمیت فوق العاده ای در شیمی آلی و بیوشیمی دارند. از جمله کاربردهای بنزوتیازول ها در پزشکی به عنوان ضد تومور[۷۵]، ضد مالاریا[۷۶]، ضد قارچ[۷۷]، ضد ویروس[۷۸] می باشد. برخی از مشتقات بنز.تیازل ها در پزشکی به عنوان بی حس کننده[۷۹] کاربرد دارند. از مشتقات بنزوتیازول ها در صنعت، از جمله در صنعت چرم[۸۰]، در سنتز رنگ های نساجی[۸۱] و عامل ولکانش در ساخت لاستیک[۸۲] بکار گرفته شده است. با توجه به اهمیت روزافزون و کاربردهای متنوع بنزوتیازول ها در سال های اخیر تلاش های زیادی برای سنتز این دسته از ترکیبات صورت گرفته است. بنزوتیازول ها اغلب به وسیله ی واکنش های تراکمی در حضور کاتالیزگر های مختلف سنتز شده اند.
۱-۶-۲- بررسی روش های سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها
در بسیاری از گزارش ها از واکنش تراکمی ۲-آمینو تیو فنول و آلدهیدها و در مواردی از اسیدهای کربوکسیلیک و مشتقات آن برای سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها استفاده شده است. واکنشگر مورد ابتدا با ۲-آمینو تیو فنول واکنش تراکمی انجام داده، سپس در حضور کاتالیزگر مناسب آروماتیک می شود.
۱-۶-۲-۱- واکنش ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدها برای سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها
واکنش ۲-آمینو تیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک برای سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها در حضور کاتالیزگر های مختلف گزارش شده است. از واکنش تراکمی ۲-آمینو تیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک و آلیفاتیک در حضور زیرکونیوم اکسی کلرید، بنزوتیازول های ۲-استخلافی ایجاد می شود[۸۳]. این واکنش تحت شرایط ماکروویو با دمایoC70و بدون حلال انجام شده است. بازده این روش ۹۰-۶۰درصد گزارش شده است.
(شمای ۱-۱۹) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید تحت شرایط مایکروویو و کاتالیزگر زیرکونیوم اکسی کلرید ۸ آبه
در این واکنش ابتدا آلدهید و ۲-آمینوتیوفنول به حدواسط ایمین تبدیل شده ، سپس حلقه ی پنج عضوی تشکیل شده در نهایت در حضور کاتالیزگر دهیدروژنه شده و ۲-آریل بنزوتیازول مربوطه تشکیل می شود.
(شمای۱-۲۰) مکانیسم واکنش تشکیل بنزوتیازول در حضور کاتالیزگر زیرکونیوم اکسی کلرید ۸ آبه
از استیک اسید به عنوان حلال و همچنین کاتالیزگر در واکنش تراکمی آریل آلدهیدها و ۲-آمینوتیوفنول استفاده شده است[۸۴]، این واکنش تحت شرایط رفلاکس و به مدت ۵ ساعت انجام شده است. در این واکنش از ۲-آمینوتیوفنول، آلدهید و استیک اسید استفاده شده است.
(شمای۱-۲۱) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید تحت شرایط رفلاکس و حلال استیک اسید
از معایب این روش بازده کم محصولات با توجه به استفاده از مقادیر مولی زیاد مواد اولیه و همین طور استفاده از مقادیر زیاد استیک اسید می باشد.
از واکنش ۲-آریل آمینوتیوفنول و آلدهیدهای آروماتیک در حضور اکسیژن و کربن فعال شده ۲-آریل بنزوتیازول های مربوطه سنتز شده اند[۸۵]. این واکنش با بنزآلدهیدهای حاوی گروه های الکترون کشنده و گروه های الکترون دهنده در موقعیت پارا انجام شده است.
(شمای ۱-۲۲) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید آروماتیک در حضور اکسیژن و کربن فعال و حلال زایلن
استفاده از حلال سمی زایلن و همچنین به کار بردن اکسیژن در طی انجام واکنش از معایب این روش محسوب می شود.
از واکنش تراکمی ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک و آلیفاتیک در حضور سیلیکاژل تحت تابش مایکروویو بنزوتیازول ۲-استخلافی ایجاد شده اند[۸۶].
(شمای۱-۲۳) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور SiO2 و تحت شرایط مایکروویو و شرایط بدون حلال
از واکنش تراکمی ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک و آلیفاتیک در حضور کاتالیزگر های مونتموریلونیت و یا SiO2نشانده شده بر بستر گرافیت در حضور پارا-تولوئن سولفونیک اسید تحت تابش مایکروویو مشتقات بنزوتیازول های ۲-استخلافی سنتز شده اند[۸۷]
(شمای ۱-۲۴) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور مونتموریلونیت یا سیلیکاژل تحت شرایط مایکروویو
۲-آریل بنزوتیازول ها از واکنش ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک در حضور ید تحت شرایط دمای محیط و بدون حلال سنتز شده اند[۸۸].
(شمای ۱-۲۵) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور ید تحت شرایط بدون حلال
از معایب این روش استفاده از کاتالیزگر بسیار سمی ید و همین طور جداسازی دشوار کاتالیزگر از محیط واکنش است.
سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها از واکنش آلدهیدهای آروماتیک با ۲-آمینوتیوفنول در حضور نیتروبنزن نشانده شده بر بستر مونتموریلونیت و یا SiO2 تحت تابش مایکروویو انجام شده است[۸۹].
(شمای ۱-۲۶) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور نیتروبنزن نشانده شده بر بستر مونتموریلونیت و یا SiO2 تحت تابش مایکروویو
در این واکنش ابتدا تراکم آلدهید با ۲-آمینوتیوفنول تولید ۲و۳-دی هیدرو-۲-آریل بنزو [d] تیازول را می کند که در نهایت در حضور کاتالیزگر، ۲-آریل بنزوتیازول سنتز می شود.
(شمای۱-۲۷) مکانیسم تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور نیتروبنزن
محصولات با بازده بیشتری با بهره گرفتن از بستر مونتموریلونیت در مقایسه با بستر SiO2در سنتز ۲-آریل بنزوتیازول ها از واکنش آلدهیدهای آروماتیک با ۲-آمینوتیوفنول گزارش شده است.
مشتقات ۲-آریل بنزوتیازول ها از واکنش ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک در حضور MnO2/SiO2 تحت تابش مایکروویو سنت شده است[۹۰]. در این واکنش ازMnO2 به عنوان عامل اکسید کننده استفاده شده است.
(شمای ۱-۲۸) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور MnO2/SiO2 تحت تابش مایکروویو
از واکنش تراکمی ۲-آمینوتیوفنول با آلدهیدهای آروماتیک در حضور مایعات یونی تحت تابش مایکروویو ۲-آریل بنزوتیازول های مربوطه سنتز شده امد[۹۱].
(شمای ۱-۲۹) تشکیل بنزوتیازول ها با بهره گرفتن از ۲-آمینو تیوفنول با آلدهید در حضور مایعات یونی تحت تابش مایکروویو
مایعات یونی در این واکنش هم به عنوان کاتالیزگر و همچنین حلال واکنش عمل می کند. از مزایای این واکنش، انجام شدن آن در دمای محیط و توانایی بازیابی کاتالیزگر و استفاده از آنها در سنتزهای صنعتی مقرون به صرفه نیست.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 04:36:00 ب.ظ ]
|