راهنمای نگارش مقاله در رابطه با اصلاحی پایان نامه کرمی ۹-۱۱-۹۲- فایل ۹ |
۰/۶۸
۰/۶۵
۰/۴۴
حداقل
۸/۱۸
۴/۱۶
۹/۲۰
۳/۳۳
۱/۴۶
۹/۳۲
۰/۲۸
۰/۱۷
۰/۹
میانگین
۷/۴۱
۷/۴۱
۳/۳۶
۸/۵۵
۸/۶۸
۰/۵۸
۰/۴۸
۰/۴۱
۵/۲۶
۳-۵- مشخصات طرح آزمایشی
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پساب فاضلاب بر رشد و نمو و میزان عناصر غذایی در برگ جو در شرایط گلخانهای، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی، در سال زراعی ۹۲-۱۳۹۱ به اجرا در میآید؛ که تیمارهای آزمایش شامل پساب فاضلاب در ۴ سطح (۰، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰% آبیاری پساب فاضلاب تصفیه شهری) که تعداد تیمارها جمعاً ۴ و تعداد تکرار ۳ میباشد که جمعاً ۱۲ گلدان به عرض ۴۰ سانتیمتر و طول ۴۰ سانتیمتر و عمق ۴۰ سانتیمتر انتخاب میگردد. ابتدا خاک مورد نظر از یکی از مزارع منطقه از عمق ۰-۳۰ سانتیمتری جمع آوری و آن را به گلخانه حمل و پس از مخلوط و آماده نمودن خاک نمونهای از آن، به آزمایشگاه ارسال گردید تا مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. سپس تعداد ۱۲ عدد گلدان به میزان کافی از خاک پر شد و تیمارها به طور کاملاً تصادفی در گلدانها قرار داده شد و ضمن تهیه نقشه طرح، بر روی هر کدام از گلدانها برچسب قرار داده شد. کودهای پتاسه و از ته بر اساس آزمون خاک به گلدانها اضافه شدند. تمام کود پتاسه مورد نیاز اولیه در زمان کاشت و یک سوم کود از ته در زمان کاشت و مابقی به صورت سرک در مرحله رشد به خاک گلدانها افزوده شدند. میزان بذر لازم به توجه به قوه نامیه بذور به مقدار مناسب برای تک تک گلدانها در نظر گرفته شده و پس از ضد عفونی با سم کاربندازیوم به صورت منظم با دست در گلدانها در عمق مناسب کاشته شدند. آب پساب فاضلاب مورد نیاز به مقدار لازم از تصفیهخانه پساب فاضلاب شهر یاسوج تهیه و در چند بشکه به آزمایشگاه حمل شد. پس از کاشت بذور آبیاری با آب معمولی به میزان برابر، بر اساس میزان خاک داخل گلدانها برای تمامی گلدانها انجام گرفت. در آبیاریهای بعدی میزان آب مصرفی نیز ۲۵۰ سیسی بود. بهکارگیری تیمارها پس از استقرار کامل گیاه شروع شد. در طول مراحل انجام آزمایش، یادداشتبرداریهای لازم شامل ارتفاع بوته، طول ریشه، عملکرد کاه، وزن هزار دانه، سرعت رشد، عملکرد دانه و شاخص برداشت و همچنین غلظت عناصر پتاسیم و منیزیم هر دو (به روش اولسون و با دستگاه اسپکتروفتومتری) در اندام هوایی گیاه اندازهگیری شد.
۳-۶- مراقبتهای دوران رشد:
۳-۶-۱- کنترل علفهای هرز:
وقتی که گیاه در مرحله چهار برگی قرار گرفت و تراکم علفهای هرز کم بود هر دو هفته یک بار وجین صورت گرفت.
۳-۶-۲- آفات:
از جمله این آفات شته بود که در مرحله خمیری مشاهده گردید؛ که با سم دیازینون به نسبت (۵/۱ در هزار) سمپاشی صورت گرفت؛ و بعد از دو روز به طور کامل آفت کنترل گردید.
۳-۶-۳- مصرف کود سرک:
یک سوم کود از ته در زمان کاشت، یک سوم پس از پنجه زدن کامل و یک سوم قبل از خوشه دهی به مزرعه داده شد.
۳-۶-۴- آبیاری
با توجه به نوع خاک و نیاز آبی گیاه در دوران رشد رویشی اولیه گیاه هر ۷ روز یک بار آبیاری انجام گرفت. ولی در طی دوران گلدهی و دانهبندی هر ۴ روز یک بار آبیاری انجام گرفت.
۳-۶-۵- یادداشت برداریها:
طی فصل رشد یادداشت برداریهای لازم از قبیل تاریخ کاشت، تاریخ جوانه زدن، تاریخ ساقه رفتن، ظهور خوشه، رسیدن، تعداد خوشه در مترمربع، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته، تعداد پنجه و طول خوشه انجام شد. پس از برداشت محصول و خرمنکوبی وزن هزار دانه و میزان عملکرد ارقام و سطوح مختلف کودی تعیین گردید. نتایج با بهره گرفتن از نرمافزارهای spss و mstat-c تجزیه واریانس و مقایسه میانگینها و نمودارها با EXCEL انجام گرفت.
۳-۷- صفات مورد اندازهگیری:
صفات مورد اندازهگیری، شامل ارتفاع بوته، طول خوشه، تعداد خوشه در مترمربع شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه، وزن هزار دانه و تعداد دانه در خوشه بود که هر کدام به صورت زیر اندازهگیری شد.
۳-۷-۱- ارتفاع بوته:
ارتفاع هر بوته از سطح خاک تا قاعدهی سنبله اصلی (بر حسب سانتیمتر) در زمان رسیدگی فیزیولوژیک بر روی ۵ ساقه اصلی از هر گلدان انجام گرفت.
۳-۷-۲- طول سنبله:
طول سنبله همزمان با اندازهگیری ارتفاع بوته بر روی همان ۵ ساقه اصلی هر گلدان انجام گرفت.
۳-۷-۳- عملکرد بیولوژیک:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 05:57:00 ب.ظ ]
|