T/K
B2(T)
B2(T)-W
B2(T)/exp

 

۱۵۰
-۸۸٫۰۳
۷۹٫۲۲۸۳-
-۶۷

 

۲۰۰
-۵۲٫۴۵
-۴۵٫۳۴۵۱
-۳۶

 

۲۵۰
-۳۳٫۹۴
-۲۸٫۱۸۷-
-۱۹

 

۳۰۰
-۲۲٫۶۷
-۱۷٫۹۰۶۴-

 

 

هم‌چنین با مقایسه‌ی نتایج مندرج در جدول (۲-۳)، که در آن داده‌ها با بهره گرفتن از پتانسیل کلی تصحیح‌شده به‌دست آمده‌اند، مشاهده می‌شود در هندسه‌ای که مولکول در زاویه‌ی ۲=۴۵°θ قرار دارد، مقادیر ضریب دوم ویریال محاسبه‌شده با مقادیر تجربی تفاوت کمتری دارند.
در تحقیقات نوری، مقایسه‌ی مقادیر ضریب دوم ویریال نشان می‌دهد که ضریب دوم ویریال برای زاویه‌ی ˚۹۰=  به ضریب دوم ویریال کلی تصحیح‌شده نزدیک‌تر است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
از طرف دیگر بازبینی نتایج ضریب دوم ویریال به‌دست آمده توسط نوربالا نشان می‌دهد که مقادیر ضریب دوم ویریال محاسبه‌شده برای زاویه‌ی  به ضریب دوم ویریال کلی تصحیح‌شده نزدیک‌تر می‌باشد.
بررسی اثر تغییر سطح پایه و یا تغییر روش روی ضریب دوم ویریال یکی از اهداف مهم این تحقیق است، بدین منظور با مقایسه­ داده ­های حاصله با مقادیر به­دست آمده توسط نوری، مشاهده می­ شود که تغییر روش از MP2 به QCISD(T) مقادیر B2(T) را از داده ­های تجربی دور می­ کند.
حاصل مقایسه­ انجام‌شده توسط نوری نیز نشان می­دهد که تغییر سطح پایه از ۶۳۱G* به aug-cc-pVTZ مقادیر ضریب دوم ویریال را به مقادیر تجربی نزدک­تر می­ کند.
فصل سوم
بررسی اثر گونه‏ی سوم سیستم F2-F2 با مجموعه پایه
aug-cc-Pvtz در سطح نظری QCISD(T)
۳-۱) مقدمه
در مورد دو ذره، برهمکنش تعریف شده‌ای بین آن‌ها برقرار است که می‌تواند هم به‌طور کلاسیک و هم به‌صورت کوانتومی مطالعه شود. برای یک سیستم سه ذره‌ای مطالعه دقیق ممکن نیست، زیرا تأثیر حضور ذره‌ی سوم در دو ذره‌ی دیگر به دقت قابل تعیین نمی‌باشد. با این صحبت به نظر می‌رسد که برای سیستم‌های ماکروسکوپی، ما با یک مشکل اساسی روبه‌رو هستیم.
کاربرد مستقیم قوانین حرکت نیوتن برای حرکت سیستم‌های ساده، راحت و آسان است اما بررسی حرکات سیستم‌های چند ذره‌ای، اجسام صلب، دستگاه‌های با جرم متغیر، حرکات جفت‌شده و … به کمک قوانین اسحاق نیوتن به سختی صورت می‌گیرد. لاگرانژ و هامیلتون دو روش مستقلی را برای حل این مشکل پیشنهاد کردند. در این روش‌ها برای هر سیستم یک لاگرانژین (هامیلتونی) تعریف کرده، سپس به کمک معادلات اویلر-لاگرانژ (هامیلتون-ژاکوپی) حرکات محتمل سیستم‌ها مورد بررسی قرار می گیرد. در این روش‌ها چون نسبت به معادلات نیوتن حالت کلی‌تری دارد، لذا در مورد حالت‌های ساده که با معادلات حرکت نیوتن به راحتی حل می‌شود، نیز قابل اعمال است. به این ترتیب می توان معادلات حرکت برای تمام سیستم‌های دینامیکی را پیدا کرد.
مشکلات موجود در سر راه مکانیک کلاسیک منجر به پیدایش دو نظریه زیر شد:فرمول‌بندی نظریه نسبیت خاص برای اجسام متحرک با سرعت زیاد
فرمول‌بندی مکانیک کوانتومی برای اجسام با ابعاد میکروسکوپی
بعضی از ویژگی‌های ماکروسکوپی وجود دارد که به نیرو‌‌های چند- گونه‌ای حساس هستند. برای مثال ویسکوزیته، که عبارت است از مقاومت یک  در برابر اعمال . در یک سیال جاری (در حال حرکت)، که لایه‌های مختلف آن نسبت به یکدیگر جابه‌جا می‌شوند، به‌مقدار مقاومت لایه‌های سیال در برابر لغزش روی هم گرانروی سیال می‌گویند. با افزایش دما لزجت سیالات مایع کاهش می یابد ولی در گازها، قضیه برعکس است، البته درصد تغییرات آن برای سیالات مختلف متفاوت است. از جمله خواص دیگر وابسته به نیرو‌‌های چند- گونه‌ای می‌توان به هدایت گرمایی و نفوذ در گاز‌ها اشاره کرد که اساس اندازه گیری هدایت گرمایی و نفوذ گرمایی، معادله انرژی برای هدایت است. برای اندازه‌گیری ضریب هدایت گرمایی به روش‌های تئوری روابط تجربی متعددی ارائه شده است. در حالت کلی انرژی پیکر‌بندی کل سیستمی با تعداد  ذره‌ی بر‌هم‌کنش کننده به‌صورت جمع بر روی سهم تمام بر‌هم‌کنش‌های زوج ، تمام سه‌تایی‌های ممکن  تا بر‌هم‌کنش همه‌ی  ذره نوشته می‌شود:

 

(۳-۱)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...