دانلود منابع پایان نامه درباره بررسی تأثیر ناکامی در میزان پرخاشگری بین دانش ... |
![]() |
د) از لحاظ عاطفی و روانی ، مهمترین خصوصیات آنان پیروزی ، قدرت ، خود نمایی ، مخفی کردن همیشگی عیب خود بوده و حالت پرخاشگری را به صورت های لفظی و عملی و حمله به اشخاص و شکستن لوازم دیده شد .
ی ) پدران این دانش آموز ان ( ۷۱/۱۴ درصد ) دارای شخصیتهای بیمار گونه از قبیل هیپوکندر یا ، هیستری پارانودئید ، اسکیزوفرنیا بودند .
تحقیق در رابطه با « پرخاشگری کودکان و ارتباط آن با ساخت خانوا ده » « فراهانی ۱۳۶۵ )[۸۱]این تحقیق درباره بررسی اختلال رفتاری در دانش آموزان پسر دبستانی د رمناطق بیست گانه آموزش و پرورش تهران ، ا زمیان اختلالات رفتاری به طور خاصی پرخاشگری کودکان در سن نه تا دوازده سالگی ( کلاسهای سوم ، چهارم ، پنجم ) بصورت اعتبار تصادفی کلی مراحلی با بهره گرفتن از تستهای و پرسشنامه ها انجام گرفته و پس از محرز شدن پرخاشگری آنان و بررسی و ضعیت و ساخت روانی و اجتماعی واقتصادی و فرهنگی خانواده آنها پرداخته شده است .
نتایج تحقیق ، مشابه به نتایجی تحقیقی بود که توسط ( براهنی ) صورت گرفت . و نتایج جنبه اقتصادی و فرهنگی این خانواده ها نشا ن داد که :
کودکان پرخاشگر متعلق به خانواده هایی هستند که سطح در آمد آنها پایین است و این کودکان برای بر آورده کردن احتیاجاتشان دچا رناکامی می شوند واکثریت پدران این دانش آموزان ، در مشاغل پایین ، اشتغال دارند ، ا زنظر فرهنگی هم این دانش آموزان اکثرا در میان خانواده های زندگی می کنند ،؟ که دارای فرهنگی پایین هستند ، سطح تفکر آنان پایینتر از سطح تفکر خانواده های دانش آموزان غیر پرخاشگر است .
تحقیق در زمینه « بررسی خصوصیات شخصیتی نوجوانان پرخاشگر و ساخت خانواده های آنها در میان دانش آموزان مدارس راهنمایی تهران » ( مرادی [۸۲]۱۳۶۵)
نتایج تحقیق نشان داده است که نوجوانان پرخاشگر اکثرا متعلق به خانواده های هستند که سطح در آمد آنها پایینتر از سطح در آمد نوجوانان غیر پرخاشگر است . از نظر فرهنگی خانواده های نوجوانان پرخاشگر پاینتر از خانواده های نوجوانان غیر پرخاشگر بوده است . و خواستها و نیازهای عاطفی و روانی نوجوانان پرخاشگر در خانواده در نظر گرفته نمی شود والدین اکثرا به این نوجوانان توجهی نداشته و توقعات زیادی از آنان دارند .
نوجوانان پرخاشگر از نظر تحصیلی پایینتر ا زهمکلاسیهای خود بوده و بیشتر تمایل به تماشای برنامه های خشن و جنگجویانه دارند ، پرخاشگری آنان از نوع عملی و لفظی توام است این نوجوانان حتی در برابر خانواده های خود پرخاشگری و عصیان را نشان می دهند ، تحصیلات والدین آنها پایین بوده و متعلق به خانواده های شلوغ می باشند .
تحقیق در زمینه « بررسی عوامل موثر در پرخاشگری دانش آموزان راهنمایی پسرانه شهر یزد » ( سالاری و اسلامی ۱۳۷۰[۸۳])
-نتایج تحقیق نشان داده است که : نوجوانان پرخاشگر بیشتر متعلق به خانواده های شلوغ بوده ( افزایش سن والدین ) بالای پنجاه سال ، فاکتور مهم و اساسی در میزان پرخاشگری نوجوانان محسوب می شود . عدم تامین نیازهای جسمی ، روانی ، عامل مهمی در پرخاشگری نوجوانان قلمداد می گردد . عدم توجه به نظرات و خواسته های آنان در پرخاشگری موثر است خانواده ها ی پر در آمد و کم در آمد هر دو در بروز پرخاشگری تاثیر دارند . نوجوانان و جوانان صاحب مشاغل آزاد د رمقایسه با خانواده های کارگران – کارمندان – کشاورزان بیشتر دچار پرخاشگری شده اند ، و عیب نقص هر یک از اندام و اعضاء و برداشت های فرد از محیط اطراف در این راستا تاثیر قابل ملاحظه ای در پرخاشگری دارند . مشاهده فیلم های جنگی – پلیسی و مطالعه این گونه کتب در بروز و شدت رفتار پرخاشگرانه موثر می باشد . تنبیه بدنی و خشونت اعمال شده از طرف والدین عاملی در بروز و میزان پرخاشگری محسوب شده است . مورد استهزاء قرار گرفتن – شکست تحصیلی د ر رابطه نقش مستقیم دارد . دوستان افراد پرخاشگر شبیه افرادی جنگجو – عیاش و خوشگذران هستند . اعتقادات مذهبی و گرایش نوجوانان به نماز و شرکت در نماز جمعه و هیات های عذار داری ا زعوامل مهم کاهش و عدم بروز رفتار پرخاشگرانه تلقی شده است . نوجوانان پر خاشگر بیشتر متعلق به خانواده های بیکار هستد ، نوجوانان پرخاشگر بیشتر به ورزشهای انفرادی می پردازند و غیر پرخاشگران به ورزشهای گروهی ، نوجوانان پرخاشگر خواستار رفتاری نرم و ملایم هستند تا اینکه آنها را نصیحت کند و غیره …
تحقیق در زمینه « عوامل موثر بر پرخاشگری » ( محسنی کهنه شهری[۸۴] ۱۳۵۰ ) و ( احمدی [۸۵]۱۳۷۰)
از عوامل موثر در پرخاشگری می توان عوامل ذیل را نام برد .
عوامل اجتماعی : ( ناکامی ) ، اگر از صد نفری پیاده در خیابان خواسته شود که مهمترین علت پرخاشگری با یک کلمه بیان کند ، اکثرا خواهند گفت : ناکامی ، بسیاری از آنها خواهند گفت که ابطال هدفهای انسان مهمترین عامل سوق دهنده به طرف پرخاشگری است پذیرش این دیدگاه ا ز فرضیه ( ناکامی ) – پرخاشگری ) « جان دالرد » مایع می گیرد که این فرضیه ، در فرم ابتدایی خود بیان می دارد که :
الف ) ناکامی همیشه منجر به پرخاشگری می شود . ب ) پرخاشگری همیشه ناشی از ناکامی است.
با این همه اکنون معلوم شده که افراد ناکام همیشه با افکار ، تمایلات ، کلمات ، و اعمال پرخاشگرانه به ناکامی خود ، واکنش نشان نمی دهد . در واقع ممکن است واکنش های گوناگونی مانند : کنارگیری ، افسرد گی ، درماندگی ، یا تلاش برای تسلط بر منبع ناکامی را از خود نشان دهد . همچنین مشخص شده که تمام پرخاشگریها ا زناکامی ناشی نمی گردد . مردمی مثل فوتبالیست ها و مشتزن ها به دلایل مختلف د رواکنش محرک های گوناگون رفتار پرخاشگرانه نشان می دهند . از محیط هایی که می توان ناکامی را بوجود آورد « مدرسه » است . مدرسه به همان نسبت که یک منبع یک ارضای نیاز است ، یک سرچشمه ناکامی نیز می باشد . زیرا کودک باید جهت تحمل کردن و پذیرش نتایجی که در مدرسه برای او وجود دارد آمادگی و سازگاری لازم را کسب نماید .
یکی از مسائلی که در ناکامی باید مورد توجه قرار گیرد ( درجه تحمل [۸۶]) یا توانایی گذشت در برابر ناکامی است زیرا اگر فرد عکس العمل نامتناسبی در رفاه از خود نشان دهد ، توانایی گذشت در برابر ناکامی ضعیف است و این ضعف با تشدید و بیرونی شدن رفتار پر خاشگرانه بیشتر می شود .
اگر توانایی گذشت در برابر ناکامی کم باشد یا حالت روانی نژندی وحالت روان پریشی سر و کار داریم . و بالاعکس در حالت سلامت روانی درجه گذشت در برابر ناکامی بالاست بررسی دقیق قرائن موجود حاکی ا ز آن است که نقش ناکامی در بوجود آوردن ویا نیاوردن پرخاشگری آشکار به طور عمده به دو عامل بستگی دارد : نخست به نظر می رسد که ناکامی زمانی موجب افزایش پرخاشگری می گردد . که نسبتا شدید باشد اگر خفیف یا متوسط باشد ممکن است موجب تشدید و پرخاشگری نگردد – ثانیا شواهد فراوان نشان می دهدکه ناکامی زمانی بیشتر احتمال دارد پرخاشگری بوجود آورد که غیر منصفانه و مستبدانه تلقی شود تا منصفانه و عادلانه .
تاثیر تراکم : مطلالعات ( فرید من[۸۷] ) در مورد تاثیر تراکم نشان داد که ، تراکم بیش از حد ممکن است سطح پرخاشگری را بالا ببرد ، در مطالعاتی دیگر چنین رابطه به ثبوت نرسیده است . در موقعیت هایی که واکنش تببیک منفی هستند ( مثل مزاحمت – تحریک – ناکامی ) تراکم جمعیت ممکن است ، احتمال انفجارهای پرخاشگرانه را تشدید نماید .
تحقیق در زمینه « بررسی رابطه بین تنبیه بدنی با پرخاشگری ، افسردگی ، افت تحصیلی ، دانش آموزان مدارس راهنمایی فردوس » ( هراتی زاده و رضا زاده[۸۸] ۱۳۷۱)
-این تحقیق از نوع همبستگی بوده و به دنبال کشف رابطه بین تنبیه بدنی با متغیرهای همچون پرخاشگری ، افسردگی ، وافت تحصیلی دانش آموزان د ر مدارس راهنمایی شهرستان فردوس می باشد . حجم نمونه در این تحقیق (۲۵۲۰) نفر دانش آموز دختر و پسر مدارس راهنمایی تحصیلی شهرستان فردوس را شامل شده است . برای گرد آوری اطلاعات ازیک پرسشنامه بیست و هشت سئوالی محقق ساخته و دو تست شامل تس سی سوالی « آیزنگ » جهت اندازه گیری متغیر پرخاشگری و تست سیزده عاملی « بک » برای سنجش متغیر افسردگی استفاده شده است
، برخی از یافته های مهم این تحقیق به شرح ذیل است :
تنبیه بدنی با پرخاشگری در پسران رابطه مستقیم و معنی دار نشان می دهد ، لکن در دختران رابطه معنی دار نشان نمی دهد . ۲- تنبیه بدنی با افسردگی در هر دو جنس رابطه مستقیم و معنی دار نشان می دهد و نتایج حاصل از ضریب همبستگی تری سریال و آزمون فی ، در بیان آن است که نتیجه تنبیه بدنی بیشتر افسردگی و کمتر پرخاشگری است ۳- تنبیه بدنی با افت تحصیلی هر و جنس رابطه مستقیم و معنی دار نشان می دهد . ۴- د رنمونه مورد مطالعه بطور کلی پسران بیش از دختران تنبیه بدنی می شوند . ۵- عامل تنبیه بدنی برای پسران بیشتر از همه اولیاء مدارس و برای دختران پدر می باشد . ۶- مهمترین علت تنبیه در پسران کم کاری درسی و در دختران درگیری با خواهران و برادران بوده است .
تحقیق در زمینه « بررسی عوامل موثر در پرخاشگری بین نوجوانان پسر دبیرستانهای شهر زنجان » ( حبیبی [۸۹]۱۳۷۲)
نتایج این تحقیق مشابه نتایج بدست آمده از تحقیقات ( مرادی ۱۳۶۵) و ( سالاری و اسلامی ۱۳۷۰ ) می باشد .
تحقیق در زمینه « بررسی میزان افسردگی و پرخاشگری کودکان شاهد » ( بخشی[۹۰] ۱۳۷۱)
-کودکان شاهد از فقدان پدر رنج می برند و احساسات وعواطف ناخوشایند خودرابه وسیله واکنشهای نابهنجار مانند : افسردگی ، پرخاشگری ، واپس روی و .. نشان می دهند و پسران بدلیل آنکه والد همجنس خود را از دست داده نسبت به دختران دارای موقعیت حساس تری هستند و بیش از دختران ، تحت تاثیر این فقدان قرار می گیرند .
تحقیق در زمینه « بررسی تاثیر طلاق والدین بر بروز رفتارهای نابهنجار نوجوانان در شهرستان بیرجند » ( کاهنی[۹۱] ۱۳۷۲)
پژوهش حاضر یک گزارش تحلیلی گذشته نگر است که به منظور تاثیر طلاق بر بروز رفتارهای نابهنجار نوجوانان د رشهرستان بیرجند سال (۷۲) انجام گرفته است . ابزار گرد آوری داده های ، پرسشنامه و فرم مشاهده بوده است که در تنظیم آن از آزمون ( اس . سی . ال ۹) استفاده شده است . تعداد صد وشصت نوجوان که هشتاد نفر انها بعنوان گروه مورد و هشتاد نفر گروه شاهد هستند و دارای شرایط مورد نظر پژوهشگر بودند در این پژوهش شرکت کرده اند . نتایج حاصل از تجزیه تحلیل آماری نشان می دهد میانگین امتیاز افسردگی بر مبنای (۴۸) در خانواده گسسته (۰۱/۱۹) و در خانواده پیوسته (۶۸/۱۲) و انحراف معیار در نوجوانان خانواده گسسته (۶۲/۸) و در پیوسته (۸۲/۸) بوده است بنابر این امتیاز افسردگی در نوجوانان خانواده با اختلاف میانگین (۳۳/۶) و انحراف معیار (۲۰/۰) بیشتر از نوجوانان خانواده پیوسته است . میانگین امتیاز اضطراب بر مبنای (۳۲) در خانواده گسسته (۱/۱۰) و پیوسته (۳۲/۷) و انحراف معیار آن در خانواده گسسته ( ۷۹/۵) و در پیوسته (۶۱/۶) بوده است لذا میزان اضطراب در نوجوانان خانواده گسسته با اختلاف میانگین (۶۸/۲) و انحراف معیار (۸۲/۰) بیشتر از نوجوانان خانواده پیوسته است . میانگین امتیاز پرخاشگری بر مبنای (۴۰) در خانواده گسسته (۵۵/۱۲) و پیوسته (۳۵/۷) و انحراف معیار آن در گسسته (۶۷/۵) و در پیوسته (۰۳/۶) است . لذا میزان پرخاشگری در نوجوانان خانواده گسسته با اختلاف میانگین (۲/۵) وانحراف معیار (۳۶/۰) بیشتر از نوجوانان خانواده پیوسته است . میانگین امتیاز بزهکاری بر مبنای (۴۸) در نوجوانان خانواده گسسته (۱۳/۶) و در پیوسته (۷۶/۲) بیشتر از نوجوانان خانواده پیوسته است . در مقایسه رفتارهای نابهنجار نوجوانان درخانواده گسسته و پیوسته و از دید مربیان دانش آموزان نیز با (p < 0/001 ) تایید کننده این نتیجه بود ه است .
همچنین نتیجه داد که رفتارهای نابهنجار در نزد نوجوانان دختر پسر متفاوت است . بنابراین این نتایج آماری تحقیق می توان گفت که طلاق در بروز رفتارهای نابهنجار تاثیر دارد و طلاق والدین در نوع رفتارهای نوجوانان پسر و دختر نیز تاثیر دارد .
تحقیق در زمینه « بررسی صفات شخصیتی ورزشکاران مرد رشته های انفرادی و گروهی و مقایسه آنها با یکدیگر » ( امیر منصوری ۱۳۷۳[۹۲])
اختلاف و تفاوت احتمالی بین صفات شخصیتی ورزشکاران رشته های انفرادی و گروهی مورد توجه محققان بوده است . در یک تحقیق توصیفی ، تحلیلی ، صفات شخصیتی درونگرایی ، اعتماد به نفس و پرخاشگری ورزشکاران رشته های انفرادی ( کشتی و دو میدانی ) و گروهی ( بسکتبال و فوتبال ) بررسی و مورد مقایسه قرار گرفتند . این تحقیق بر روی دویست نفر ورزشکاران منتخب رشته های بستکبال ، فوتبال ، دو میدانی ، کشتی لیک استان خوزستان در سال ۷۱-۷۲ انجام گرفته است . صفات شخصیتی مذکور به وسیله پرسشنامه شخصیتی آیزنگ حاوی چهل و پنج سوال سه گزینه ای بود . اندازه گیری گردید ، تجزیه تحلیل توصیفی واستباطی اطلاعات با بهره گرفتن از برنامه های کامپیوتری (QTRQ),(PCTAB) و همچنین آزمون کای اسکور X2 و آزمون Zانجام گرفته است ، نتایج حاصل بطور خلاصه عبارتند از : اختلاف معنی دا رو صفت شخصیتی درونگرایی بین ورزشکاران رشته های انفرادی و گروهی با اطمینان (۹۵ درصد ) مشاهده گردد . اختلاف معنی دار در صفت شخصیتی اعتماد به نفس و پرخاشگری بین ورزشکاران رشته های انفرادی و گروهی با اطمینان ( ۹۵ درصد ) مشاهده نگردید . اختلاف معنی دار در صفت پرخاشگری بین ورزشکاران رشته های کشتی و دو میدانی با اطمینان (۹۵ درصد ) مشاهده گردید . اختلاف معنی دار در صفات شخصیتی پرخاشگری و اعتماد به نفس بین ورزشکاران رشته های کشتی و فوتبال مشاهده نگردید . نتایج نشان داد که ورزشکاران رشته های گروهی نسبت به ورزشکاران رشته های انفرادی برونگران می باشند . ورزشکاران رشته های انفرادی نسبت به ورزشکاران رشته های گروهی دورنگرامی باشند . همچنین نتیجه گرفته شد که اعتماد به نفس و پرخاشگری ورزشکاران درحد بالایی است .
در این تحقیق نشان داده شد که ورزشکاران رشته های گروهی پرخاشگر تر از ورزشکاران رشته های انفرادی می باشند ، و با نتایج اطلاعات حاصل می توان گفت به احتمال زیاد نوع ورزش در شکل گیری شخصیت ورزشکاران موثر می باشد .
تحقیق در زمینه « پدید آیی تفاوتهای جنسی در پرخاشگری » ( شمالی[۹۳] مهر ، آبان ۱۳۷۳)
بنابر شواهد بدست آمده از مطالعات پژوهشگران ، پرخاشگری رفتاری است که به قصد آزار دیگران انجام می شود و در جنس مذکر بیش از جنس مونث قابل رویت است .
نکته بحث انگیز در اکثر این تحقیقات این است که کدامیک از عوامل زیستی با محیطی عمدتا چنین تفاوتی را موجب می گردند . بنابر نتایج بدست آمده از مطالعات طولی پنج کشور ، فراتر از هر گونه زمینه زیستی ، سرشتی ، و یا ژنتیکی که احتمالا تفاوت هایی رویت شده در رفتار پرخاشگرانه جنس مونث و مذکر را موجب می شوند ، نحوه اجتماعی شدن و انتظارات بسیاری از جوامع از دختران و پسران در تفاوت میان واکنشهای پرخاشگرانه ضد اجتماعی آ”نها نقش مهمی را ایفاء می کند ، مکوبی و ژاکلین [۹۴]، اینگونه نتیجه گرفتند که باوجود مشاهده موارد بسیاری مبنی بر یکسان بودن واکنشهای پرخاشگرانه در میان زنان ومردان و بستگی پرخاشگری و یا عدم پرخاشگری به وقوع رویدادهای که موجبات بروز این واکنشها را فراهم می سازند ، آگاهی اشخاص برای نشان دادن واکنشهای پرخاشگرانه در قبال این رویداد ها باتوجه به جنسیت آنها متفاوت است . آنان به رغم مطالعات گسترده خود نتوانستند هیچ گونه شواهد قانع کننده ای را مبنی بر آنکه تجارب مختلف طی فرآیندهای اجتماعی شدن بیانگر تفاوت در پرخاشگری است ، بدست آورند .
ژاکلین و وایت [۹۵]به هنگام نقد آثار دیگر پژوهشگران نتیجه گرفتند با وجود یکه جنس مذکر ظاهرا از نظر سرشتی آمادگی بیشتری برای نشان دادن واکنشهای پرخاشگرانه دارد ، تنوع در پرخاشگری که بواسطه عوامل زیست شناختی ایجاد می شود ، نسبتا ناچیز است وبرای درک دلایل پرخاشگری در انسان و یافتن راهی برای کنترل آن عوامل روانی – اجتماعی را باید در نظر گرفت .
هاید –[۹۶] از تمام یافته های مکوبی و ژاکلین به انضمام صد و چهل و سه مورد فعالیت های پژوهشی معاصر ، استفاده کرد ، وی بر اساس پژوهشهای تحلیلی تاکید می ورزد ، با آنکه تفاوت در پرخاشگری میان مردان و زنان از پایایی بالایی برخوردار است . اما حقیقتا این تفاوت چندان زیاد نیست .
مضافا اینکه این تفاوت در آزمایشگاه کمتر از محیط های طبیعی قابل رویت است و با سن همبستگی منفی داشته و در سالهای اخیر به حداقل رسیده است .
تحقیقی که در زمینه اجتناب از پرخاشگری ( یا اضطراب پرخاشگری ) انجام شد نشان داد که تفاوت جنسیتی در جهت عکس پرخاشگری عمل می کند . نمرات متوسط دختران در این زمینه بالاتر وبه لحاظ آماری معنادار است . تحقیقی که در زمینه دو سو گرایی در اجتماع شدن پسران به واسطه تاثیر متفاوت حضور والدین در مراسم مذهبی بر پرخاشگری پسران و دختران نشان داد که : هر چه بیشتر والدی دختران هشت ساله رابه کلیسا می برند ، ده سال بعد از شدت پرخاشگری آنان کاسته می شود . درمورد پسران چنین ارتباطی دیده نشد ، چون عدم پرخاشگری صفتی است زنانه و چنین تعالیمی به آئین کلیسا مطابقت میکند .
تحقیق در زمینه « الویتهای نقش جنسیتی و پایائی رفتار پرخاشگرانه » (شمالی ۱۳۷۳)
فرض بر این است که تمایل شخصی به بازیهای دخترانه یا پسرانه از عوامل همانند سازی با نقش جنسیتی آنها به شمار می رود . بنابر شواهد بدست آمده ، عدم پرخاشگری در مدرسه میان پسرانی مشاهده شده که به بازیهای دخترانه بیشتر تمایل داشتند . ده سال بعد بین انتخاب همسالان برای پرخاشگری و تمایل به بازی و فعالیتهای دخترانه در کلاس سوم ، این همبستگی کاملا بر عکس شد . تمایل پسرانی که به بازیهای و فعالیتهای پسرانه می پرداختند با انتخاب همسالان برای پرخاشگری ، همبستگی مثبت داشت که البته چندان معنا دار نبود .
برای دختران هیچگونه روابط معنا دار آماری وجود نداشت .به هر حال یکی از مهمترین عوامل پیش بینی آسیب های روانی دختران در اوایل نوجوانی ، الویت دادن آنها به بازیهای دخترانه [۹۷]است .
تمایل پسران به انتخاب بازیهای دخترانه عامل باز دارنده پرخاشگری در سنین کودکی و آینده محسوب می شود .
شاید به همین دلیل است که بین گزارش والدین مبنی بر تنبیه خشنونت بار دختران خود برای پرخاشگری و نمرات آنها در آزمون های که به منظور تشخیص آسیبهای روانی در بزرگسالی انجامی می شود رابطه معنا دارتری وجود دارد . پرخاشگری رفتار نامناسبی برای دختران محسوب می شود ، بنابراین چنین بنظر می رسد ، والدینی که مدعی هستند دختران خود را به شدت تنبیه می کنند در قبال چنین انتظاراتی اینگونه واکنش نشان می دهند . بنابر داده های اطلاعاتی که طی دو دوره پیگردی بدست آمده ، تمایل زنان به فعالیتهای مردانه کلیشه ای را باید دارای ارتباطی مثبت با پرخاشگری دانست .
و در زمینه پایانی رفتار پرخاشگرانه : یکی از موارد تفاوت پرخاشگری میان دختران و پسران دوام و پایداری رفتار پرخاشگرانه آنها است . د ر مطالعاتی که طی بیست ودو سال انجام گرفت ، ضریب پایانی پرخاشگری برای مردان (۵/۰) و برای زنان (۳۴/۰) بدست آمد ( در سنین هشت تا سی سالگی )
رابینز[۹۸] مشخص کرد که احتمال بروز اختلالات روانی در آن دسته از دخترانی که در کودکی رفتارهای مردانه چون پرخاشگری را از خود نشان می دادند . و در هنگام مطالعه نیز د ر زمره اشخاص با انحراف رفتاری قرا رداشتند ، بیشتر از دیگران بود . نتایج تحقیق نشان داد که : برای هر دو جنس رفتار جامعه پذیر زودرس عامل مهمی در رشد « خود » محسوب گشته و با پرخاشگری در دوران کودکی ارتباط نداشته و حال آنکه پرخاشگری کودکی تا حدودی بر رشد « خود » و بزرگسالی تاثیر منفی برجای می گذارد . در بروز رفتارهای پرخاشگرانه در دختران و پسران باید زمینه های ژنتیک – زیستی یا سرشتی و نحوه اجتماعی شدن دو جنس و انتظارات جوامع از آنان را نیز در نظر گرفت .
تحقیق در زمینه « علل پرخاشگری کودکان » ( علیزاده ۱۳۷۴[۹۹]):
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-08-22] [ 04:29:00 ب.ظ ]
|