در این پژوهش به منظور تجزیه­و­تحلیل داده ­ها از دو نوع تجزیه و تحلیل استفاده شده است:

 

    1. تجزیه و تحلیل توصیفی: در این نوع تجزیه و تحلیل، پژوهشگر داده ­های جمع­آوری شده را با بهره گرفتن از شاخص­ های آمار توصیفی خلاصه و طبقه بندی می­ کند.

 

    1. تجزیه و تحلیل روابط: در این نوع تجزیه و تحلیل، روابط بین متغیرهای مستقل و وابسته مورد بحث و بررسی قرار می­گیرد و پژوهشگر با رد یا تأیید فرضیه ­های آماری به تأیید یا رد رابطه بین متغیرها می ­پردازد (خاکی، 1387).

 

3-3) روایی و پایایی
پیش از اطمینان نهایی به ابزارهای اندازه ­گیری و بکارگیری آن­ها در مراحل اصلی جمع آوری داده ­ها، ضرورت دارد پژوهشگر، با بهره گرفتن از روش­های علمی، نسبت به روا بودن به کارگیری ابزار مورد نظر و معتبر بودن آن اطمینان حاصل کند (خاکی، 1387).
به طور کل، دو سؤال مهم در بررسی یافته های تحقیق مطرح می شود، اول اینکه نسبت به یافته­های تحقیق تا چه اندازه می­توان اطمینان داشت؟ در پاسخ به این سؤال باید روایی تحقیق را مدنظر قرار داد. سؤال دوم این است که تا چه اندازه می­توان یافته­های تحقیق را به جوامع دیگر و شرایط گوناگون تعمیم داد؟ این سؤال نیز با پایایی آن سرو کار دارد (سرمد، 1384). بنابراین در این تحقیق به منظور اطمینان از مناسب و معقول بودن سنجه­های پرسشنامه از دو معیار روایی و پایایی استفاده شده است.
پایان نامه - مقاله - پروژه
3-3-1) پایایی
پایایی یک وسیله اندازه ­گیری است که عمدتاً به دقت نتایج حاصل از آن اشاره می­ کند (مؤمنی، 1387). پایایی ثبات و سازگاری درونی مفهوم مورد سنجش را نشان می­دهد (دانایی فرد، الوانی و آذر، 1388). ضریب آلفای 7/0 و بالاتر برای سازگاری درونی قابل اعتماد است. بدیهی است در صورت پایین بودن مقدار آلفا باید بررسی نمود که با حذف کدام پرسش مقدار آن افزایش خواهد یافت (بازرگان، 1380). برآورد آلفای کرونباخ نشان می­دهد که ارتباط درونی سؤالات پرسشنامه تا چه حدی است.
در این تحقیق قبل از توزیع همه پرسشنامه ­ها، 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه در اختیار آنان قرار گرفت. پس از جمع­آوری آنها، ضریب آلفای کرونباخ با بهره گرفتن از نرم افزار spss محاسبه گردید. مقدار آلفای کرونباخ برای هر سازه پژوهش در جدول 3-3 آورده شده است. همانطور که مشاهده می­ شود ضریب آلفای کرونباخ برای تمام سازه­های پژوهش بیشتر از 7/0 است که نشان از اعتبار سنجه­های پژوهش دارد.
جدول3-3) بررسی پایایی با آلفای کرونباخ

 

متغیرها تعداد سؤال آلفای کرونباخ پایایی
انگیزه لذت­جوئی 5 83/0 مطلوب
آنی­گرایی 5 75/0 مطلوب
وبگردی منفعت­گرایانه 5 74/0 مطلوب
وبگردی لذت­جویانه 4 75/0 مطلوب
محتوای فروشگاه اینترنتی 5 76/0 مطلوب
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...