حرکت انتقالی
شکل زیر مخروط ناقص jام با ضخامت و شعاع بالائی و شعاع پایینی را نشان می‏دهد که در این شکل، ارتفاع راس مخروط ناقص را نشان می‏دهد که برای درجات آزادی مختلف از جدول ۳-۱ به‏دست می‏آید.
پایان نامه - مقاله - پروژه
شکل ‏۴‑۶: الف) امواج پایین رونده؛ ب) امواج بالا رونده [۴۸]
برای یک بار واحد در سطح مشترک j، جابه‏جایی برآیند در سطح مشترک j () و در سطح مشترک j+1 ، () را با توجه به سهم موج برخوردی و منعکس شده می‏توان مشخص کرد. این موج‏ها را می‏توان مطابق شکل ۴-۷ به عنوان مخروط‏هایی با ارتفاع راس مختلف نشان داد.

شکل ‏۴‑۷: دیسک های صلب و تصویر آنها در فضای کامل [۴۸]
اولین مخروط با راس i ، موج برخوردی را نشان می‏دهد. دومین مخروط با راس ii، موج انعکاسی به سمت بالا و منعکس شده از روی سطح مشترک j+1 و سومین مخروط با راس iii ، موج انعکاسی به سمت پایین، منعکس شده از روی سطح مشترک j را نشان می‏دهد.
با توجه به انعکاس و انکسار موج می‏توان الگوی موج را بر هر مخروط ناقص مشخص کرد. یک دیسک صلب مجازی در سطح مشترکی که بار به آن اعمال شده قرار داده می‏شود. سطح مشترک بارگذاری شده، منبع[۵۷] و سطح مشترک بعدی گیرنده نام‏گذاری می‏گردد.
جابه‏جایی در محل منبع (سطح مشترک j) یعنی ، در طی بارگذاری روی همان سطح مشترک برابر مجموع جابه‏جایی منبع و هر یک از دیسک های نشان داده شده در شکل می‏باشد. این جابه‏جایی را می‏توان با بهره گرفتن از توابع تقریب‏سازی گرین به‏دست آورد.

 

(‏۴‑۲)  

که در آن ، تابع گرین نشان‏دهنده‏ی جابه‏جایی مدل دو‏مخروطی در فضای بی‏نهایت تحت اثر بار واحد هارمونیک وارد به یک دیسک بارگذاری شده در فضای کامل و در حوزه‏ی فرکانس ، در فاصله‏ی a از نقطه‏ی مورد‏نظر است [۳۸]. به‏همین صورت جابه‏جایی در محل گیرنده[۵۸] (سطح مشترکj+1)، در اثر بارگذاری روی سطح مشترکj برابر مجموع جابه‏جایی برای هر یک از دیسک‏ها به‏صورت زیر می‏باشد.
جابه‏جایی دیسک منبع قرار گرفته شده در فاصله‏ی dj از دیسک گیرنده (دیسک شماره ۱)، تصویر منبع آینه‏ای در فاصله‏ی dj از دیسک گیرنده و تصویر منبع آینه‏ای قرار‏گرفته در فاصله‏ی dj از دیسک گیرنده (دیسک شماره ۳و۴)، تصویر منبع آینه‏ای قرار گرفته در فاصله‏ی ۳dj از دیسک گیرنده (دیسک‏های شماره‏ی ۵،۶،۷،۸) و تا آخر برابر است با:

 

(‏۴‑۳)  

با جایگزین کردن تابع گرین معرفی شده در روابط (۴-۲) و (۴-۳) و در نظر گرفتن انعکاس‏های قابل توجه و ضریب سختی معادلات زیر حاصل می‏شود:

 

(‏۴‑۴)  
(‏۴‑۵)  
(‏۴‑۶)  
(‏۴‑۷)  
موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...